FødevareWatch

S klar til forhandling om landbrugspakken

Socialdemokraterne melder sig klar at forhandle med regeringen om den kommende fødevare- og landbrugspakke. Det skal gerne munde ud i et grønt aftryk i pakken, siger partiets Fødevare- og landbrugsordfører Simon Kollerup.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto/Arkiv

Socialdemokraternes fødevare- og landbrugsordfører Simon Kollerup håber at regeringen indkalder til forhandlinger, så han kan få lov at sætte et grønt fingeraftryk i den kommende fødevare- og landbrugspakke.

Til Altinget.dk siger han, at de 16 oprindelige punkter i beslutningsforslaget fra VKO savner enhver form for hensyn til naturen og miljøet, og ordføreren mener, at det kan være til landbrugets fordel, hvis man på den front tænker langsigtet, og tænker i at forme et bredt forlig hen over midten.

“Som landmand er det ikke nemt at investere, hvis man ikke på forhånd ved, hvad regeringen har tænkt sig at gøre for at bringe miljøregnskabet i balance,” siger Simon Kollerup til Altinget.

Minister har varslet smal aftale

Tidligere har Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen sagt, at planen bliver til lovforslag i efteråret og hun understregede i den forbindelse over for Børsen, at hun er klar til at trumfe den igennem den uden støtte fra oppositionen.

"Jeg vil også kunne lave den med det flertal, der står bag regeringen. Og jeg synes, der har været nogle rygmarvsudmeldinger fra oppositionspartierne, som kunne tyde på, at der måske ikke er den største vilje til forhandling," sagde Eva Kjer Hansen til avisen juli.

Fødevareminister skal vurdere muligt snyd med fiskekvoter

Hækkerup efter sit første år: To hundredeårskriser har ramt landbruget

Modstandere glæder sig over EU-hug til Venstre

Minister vil gennemføre landbrugsplan med smalt flertal

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier