FødevareWatch

Minister vil gennemføre landbrugsplan med smalt flertal

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er klar til at gennemføre blå bloks 16-punktsplan uden oppositionen, hvis det bliver nødvendigt. Planen indholder lempelser af en række miljøkrav.

Landbrug & Fødevarer håber på en bred politisk aftale, men sådan behøver det ikke at være, mener miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V). | Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten

Det kriseramte landbrug skal have hjælp nu og her.

Derfor er miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), klar til at gennemføre blå bloks 16-punktsplan med et smalt politisk flertal, hvis det bliver nødvendigt.

Det skriver Børsen.

Planen indeholder blandt andet en fjernelse af randzonerne og lempelser af en række miljøkrav, herunder udledningen af kvælstof, hvilket skal være med til at forbedre det danske landbrugs konkurrenceevne.

Eva Kjer Hansen fortæller, at planen bliver til lovforslag i efteråret og understreger, at hun er klar til at trumfe den igennem den uden støtte fra oppositionen.

"Jeg vil også kunne lave den med det flertal, der står bag regeringen. Og jeg synes, der har været nogle rygmarvsudmeldinger fra oppositionspartierne, som kunne tyde på, at der måske ikke er den største vilje til forhandling," siger hun til avisen.

Ministeren vil indkalde til forhandlinger om landbrugsplanen efter sommer, hvor alle partier er inviteret med. Socialdemokraternes fødevareordfører, Simon Kollerup, fortæller dog til Børsen, at han frygter, at regeringen allerede har besluttet sig, og at derfor ikke er noget at forhandle om.

Ny minister vil fjerne en række miljøkrav til landmænd

Her er fødevareopgaverne til den nye regering

Landbruget og regeringen blev aldrig gode venner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier