Landmændene har kun opslået 118 job i 2015

Få landmænd søger efter medarbejdere via Jobnet, og tendensen var den samme i 2014.
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten
AF RITZAU/FAGBLADET 3F

Få landmænd søger efter medarbejdere via Jobnet. Arbejdsgiverne har kun opslået 118 ledige stillinger inden for landbruget i løbet af hele 2015. Det viser en optælling, som 3F har lavet på baggrund af jobannoncer på Jobnet.

Formanden for Den Grønne Gruppe i 3F, Arne Grevsen, siger til Fagbladet 3F:

"Vi må kræve, at arbejdsgivere i landbruget udbyder mulighed for beskæftigelse på Jobnet, og ikke udelukkende rekrutterer arbejdskraften fra Østeuropa. Ellers vil ledige ikke få gavn af den nye aftale omkring kortere ansættelser på dagpengeområdet."

De 118 jobopslag i 2015 dækker blandt andet over ledige job som landbrugsmedhjælpere, dyrepassere, sæsonarbejdere, minkarbejdere og traktorførere.

Tendensen var den samme i 2014. Arbejdsgivere i landbruget søgte blot 156 gange en ny medarbejder i perioden 11. november 2013 til 11. november 2014, viser en optælling fra 3F.

Ifølge Danmarks Statistik beskæftigede landbruget i 2013 omkring 25.000 personer på fuld tid eller deltid. Dermed har under én procent af jobbene i den danske landbrugssektor været slået op som ubesatte på Jobnet.

Arne Grevsen mener, at det er meget bemærkelsesværdigt, at danske landmænd ansætter omkring 10 gange så mange udenlandske praktikanter i forhold til det antal ledige job, arbejdsgiverne på landbrugsområdet har slået op på Jobnet i 2015.

"Jeg er ikke ude på at udstille landbrugets arbejdsgivere. Jeg vil meget hellere samarbejde om, at vi får synliggjort de ledige job, der er på landbrugsområdet. Vi må se det som en fælles udfordring," siger Arne Grevsen til Fagbladet 3F og tilføjer:

"Der er mange gode job på landbrugsområdet. Jeg forudsætter selvfølgelig, at det er job til en ordentlig løn efter overenskomsten."

Landmænd bliver kvalt i deres egen succes

New Zealand vil fordoble landbrugseksporten

Håbet knust: Landbrugskrisen fortsætter i 2016

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også