FødevareWatch

New Zealand vil fordoble landbrugseksporten

Der skal mere gang i udviklingen af eksporten af blandt andet mejeriprodukter fra New Zealand. Det mener landets landbrugsminister, som har opsat mål om at fordoble eksporten på ti år.

Foto: PR

New Zealands landbrugsminister Nathan Guy mener, at der skal langt mere fart under landets landbrugseksport. Målet er at fordoble landbrugseksporten på ti år, og det i høj grad er mejeriprodukterne, der skal lede vejen.

Forudsætningen for succes er ifølge ministeren, at man i blandt andet øger fokus på nye produkter, siger han til avisen Effektivt Landbrug.

"Det kræver en styrkelse af innovationen og en langt stærkere produktudvikling inden for især mejeribruget," siger Nathan Guy, der vil hæve eksporten til 320 mia. kr. om ti år.

Han hentyder til, at verdens største mejeriselskab, Fonterra, der har hjemme i New Zealand, næsten udelukkende lever af at producere mælkepulver, og at virksomheden slet ikke har taget nok del i den værdiskabelse, som ligger efter grundproduktionen af tørmælk.

75 pct. af Fonterra-medlemmer har taget imod lån

Rusland ophæver importforbud - mod newzealandsk mælkepulver

Fonterra tager nye fabrikker i brug

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier