FødevareWatch

Styrelse: Honorar til fiskebestyrelse burde gå til almennyttig fond

Erhvervsstyrelsens foreløbige dom over det incitamentprogram, der skulle give bestyrelsen i Insepa et samlet honorar på 65 mio. kr., er, at pengene bør gå til ejeren, der er en fond med almennyttige formål.

Som det tidligere har været fremme, har Erhvervsstyrelsen sat en stopper for et incitamentprogram, hvor bestyrelsen i den bornholmske fiskevirksomhed Insepa i alt ville få 65 mio. kr. Og nu er styrelsen klar med en foreløbig redegørelse.

Det skriver Berlingske Business.

Problemet er, at Insepa er ejet af den almennyttige erhvervsdrivende fond Direktør J.P.A. Espersen og hustru, fru Dagny Espersens Fond. Og derfor er der særlige regler for, hvad selskabet skal bruge penge på.

"Styrelsen har bemærket, at ledelsen i Insepa som følge af incitamentsprogrammet ville modtage ca. det samme beløb, som fonden har modtaget i udbytte i 22 år som eneejer af Insepa. Der synes således at være et væsentligt misforhold mellem betaling til ledelse og ejer," skriver Erhvervsstyrelsen ifølge Berlingske i sin foreløbige afgørelse.

Insepa forklarer selv til, at det lave udbytte til ejeren skyldes, at der er svingende resultater i fiskebranchen, og derfor har der været behov for at polstre virksomheden.

Insepa ejer blandt andet fiskefirmaet A. Espersen og emballagevirksomheden Beck Pack Systems. Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsen, der dog i seneste regnskab giver udtryk for, at den ikke er enig i Erhvervsstyrelsens vurdering.

Bestyrelse i fiskefirma vil have ’usædvanligt’ mange penge

Rusland trækker Espersens vækstambitioner ned

Espersen vil hjælpe bornholmske projekter

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier