FødevareWatch

Styrelse: Honorar til fiskebestyrelse burde gå til almennyttig fond

Erhvervsstyrelsens foreløbige dom over det incitamentprogram, der skulle give bestyrelsen i Insepa et samlet honorar på 65 mio. kr., er, at pengene bør gå til ejeren, der er en fond med almennyttige formål.

Som det tidligere har været fremme, har Erhvervsstyrelsen sat en stopper for et incitamentprogram, hvor bestyrelsen i den bornholmske fiskevirksomhed Insepa i alt ville få 65 mio. kr. Og nu er styrelsen klar med en foreløbig redegørelse.

Det skriver Berlingske Business.

Problemet er, at Insepa er ejet af den almennyttige erhvervsdrivende fond Direktør J.P.A. Espersen og hustru, fru Dagny Espersens Fond. Og derfor er der særlige regler for, hvad selskabet skal bruge penge på.

"Styrelsen har bemærket, at ledelsen i Insepa som følge af incitamentsprogrammet ville modtage ca. det samme beløb, som fonden har modtaget i udbytte i 22 år som eneejer af Insepa. Der synes således at være et væsentligt misforhold mellem betaling til ledelse og ejer," skriver Erhvervsstyrelsen ifølge Berlingske i sin foreløbige afgørelse.

Insepa forklarer selv til, at det lave udbytte til ejeren skyldes, at der er svingende resultater i fiskebranchen, og derfor har der været behov for at polstre virksomheden.

Insepa ejer blandt andet fiskefirmaet A. Espersen og emballagevirksomheden Beck Pack Systems. Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsen, der dog i seneste regnskab giver udtryk for, at den ikke er enig i Erhvervsstyrelsens vurdering.

Bestyrelse i fiskefirma vil have ’usædvanligt’ mange penge

Rusland trækker Espersens vækstambitioner ned

Espersen vil hjælpe bornholmske projekter

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier