FødevareWatch

Bestyrelse i fiskefirma vil have ’usædvanligt’ mange penge

Erhvervsstyrelsen har sat en stopper for et incitaments-program i fiskevirksomheden Insepa, der ellers ville give bestyrelsen i alt 65 mio. kr. Jeg har aldrig set noget lignende, lyder det fra en CBS-professor.

Foto: Anita Graversen

Det skal kunne betale sig at arbejde. Det mener bestyrelsen i den bornholmske fiskevirksomhed Insepa, der igennem et incitaments­program har lagt op til, at bestyrelsesmedlemmerne i alt vil få 65 mio. kr. Men den går ifølge Erhvervsstyrelsen ikke.

Det skriver Berlingske Business.

Erhvervsstyrelsen er stadig ved at behandle sagen. Problemet med det høje beløb, der skulle have været landet i bestyrelsens lommer via et aktieprogram, er, at Insepa er ejet af den almennyttige erhvervsdrivende fond Direktør J.P.A. Espersen og hustru, fru Dagny Espersens Fond. Og ifølge flere kilder, som Berlingske Business har talt med, er beløbet "usædvanligt" for bestyrelsesmedlemmer i erhvervsdrivende fonde.

”Jeg har aldrig set noget lignende. Det virker simpelt hen så langt ude. Hvis jeg har forstået sagen rigtigt, er det helt rimeligt, at styrelsen griber ind. Det manglede da bare," siger Steen Thomsen, der er professor på CBS og ekspert i erhvervsdrivende fonde, til Berlingske Business.

Insepa ejer blandt andet fiskefirmaet A. Espersen og emballagevirksomheden Beck Pack Systems. Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsen, der dog i seneste regnskab giver udtryk for, at den ikke er enig i Erhvervsstyrelsens vurdering.

Rusland trækker Espersens vækstambitioner ned

Espersen vil hjælpe bornholmske projekter

Dansk fiskegigant sigter efter omsætning på 5 mia

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier