FødevareWatch

DLG-selskabs turnaround udfordret af vigende salg

En global opbremsning i salget af landbrugsmaskiner gør livet svært for DLG-ejede Kongskilde, som blev sat til salg i foråret.

Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Det svigtende salg af landbrugsmaskiner udfordrer et i forvejen kæmpende Kongskilde, der blev annonceret til salg i foråret.

”For et år siden var vi på en brændende platform. I dag er vi stadig på en brændende platform,” siger adm. direktør i Kongskilde Industries, Ole Gade, til avisen og tilføjer:

”Vi gennemfører vores turnaround efter de lagte planer, men vi har skruet op for tempo og ambitionsniveau, for den verden, vi befinder os i, forandrer sig hele tiden.”

Ole Gade blev indsat som adm. direktør i Kongskilde i 2013 med opgaven at foretage en turnaround, efter selskabet afleverede et underskud for året på 50 mio. kr. Problemerne var imidlertid større end antaget, og i 2014 kom selskabet ud med et minus på 427 mio. kr.

Salget af landbrugsmaskiner er over en bred kam bremset op i hele verden som konsekvens af faldende priser på planteavl og svinekød samt dalende mælkepriser. 

DLG-datter flytter ud - fyrer 120 i Danmark

DLG-chef varsler besparelser

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier