FødevareWatch

Fødevareudsalg muligvis på vej i DLG

En række virksomheder i den 60 mia. kr. store DLG-forretning skal sælges fra i et forsøg på at bedre den bundlinje, som i årevis har stået i skyggen af toplinjevæksten. Flere fødevarevirksomheder er muligvis i spil.

Foto: Polfoto

I dagens udgave af Børsen fortæller DLG's koncernchef, Kristian Hundebøll, at en lang række virksomheder skal sælges fra for at skærpe fokus på bundlinjen, og ud over det oplagte frasalg af Kongskilde, der producerer landbrugsmaskiner, skal også investeringsselskabet DPL, som ejer i svinelandbrug sælges fra, ligesom Vitalys, der producerer dyrefoder kan stryge ud.

"Generelt kan man sige, at er der ikke er et strategisk match med vores kerneområder og - eller - god økonomi, så ser vi på frasalg helt eller delvist. Men det er klart, at leverer et ikke-kerneselskab økonomisk, så tålmodigheden lidt længere," siger Kristan Hundebøll til Børsen.

I den forbindelse er en række af DLG's fødevarevirksomheder ifølge avisen under observation, fordi de ikke er store nok eller har potentiale til at kunne vokse sig store nok til at kunne spille en rolle i de enkelte markeder.

DLG ændrer strategi og forbereder salg

DLG indsætter ny ung økonomidirektør

DLG-partner kan løfte dansk øko-eksport 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier