FødevareWatch

DLG-datter flytter ud - fyrer 120 i Danmark

DLGs økonomiske ligtorn, datterselskabet Kongskilde, lukker den sønderjyske produktion og fyrer 120 medarbejdere. Fremover skal landbrugsmaskinerne produceres uden for Danmark.

Foto: PR/DLG

Længe har der hængt et Til Salg-skilt over DLGs økonomisk udfordrede maskinfabrik, Kongskilde Industries A/S, men nu erstattes det tilsyneladende af en flytning til udlandet.

I en meddelelse skriver DLG, at man vil "sikre en rentabel drift i Kongskilde," og derfor "flyttes produktionen i Sønderborg til den mere moderne fabrik i Polen."

”Vi er kommet langt i turnaround-processen, men der er en væsentlig forbedringsmulighed ved at flytte produktionen fra Sønderborg til Polen, hvor vi har en mere moderne fabrik med mulighed for lean-produktion. Dermed kan vi opnå en række synergier, så vi øger konkurrencekraften og forbedrer rentabiliteten,” siger Ole Gade, adm. direktør i Kongskilde, med henvisning til det pressede internationale marked for landbrugsmaskiner.

Ifølge Børsen vil lukningen komme til at berøre omkring 120 ansatte, som mister jobbet på fabrikken i Sønderborg.

"Det er trist, selvfølgelig. Vi har valgt at flytte produktionen til Polen, fordi udsigterne for afsætning af vores produkter har ændret sig markant, og derfor er det ikke længere muligt at skabe en rentabel forretning her," siger Ole Gade til avisen.

DLG-chef varsler besparelser

DLG ændrer strategi og forbereder salg

DLG forbedrer driften - forbereder salg af Kongskilde

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier