FødevareWatch

DLG-datter flytter ud - fyrer 120 i Danmark

DLGs økonomiske ligtorn, datterselskabet Kongskilde, lukker den sønderjyske produktion og fyrer 120 medarbejdere. Fremover skal landbrugsmaskinerne produceres uden for Danmark.

Foto: PR/DLG

Længe har der hængt et Til Salg-skilt over DLGs økonomisk udfordrede maskinfabrik, Kongskilde Industries A/S, men nu erstattes det tilsyneladende af en flytning til udlandet.

I en meddelelse skriver DLG, at man vil "sikre en rentabel drift i Kongskilde," og derfor "flyttes produktionen i Sønderborg til den mere moderne fabrik i Polen."

”Vi er kommet langt i turnaround-processen, men der er en væsentlig forbedringsmulighed ved at flytte produktionen fra Sønderborg til Polen, hvor vi har en mere moderne fabrik med mulighed for lean-produktion. Dermed kan vi opnå en række synergier, så vi øger konkurrencekraften og forbedrer rentabiliteten,” siger Ole Gade, adm. direktør i Kongskilde, med henvisning til det pressede internationale marked for landbrugsmaskiner.

Ifølge Børsen vil lukningen komme til at berøre omkring 120 ansatte, som mister jobbet på fabrikken i Sønderborg.

"Det er trist, selvfølgelig. Vi har valgt at flytte produktionen til Polen, fordi udsigterne for afsætning af vores produkter har ændret sig markant, og derfor er det ikke længere muligt at skabe en rentabel forretning her," siger Ole Gade til avisen.

DLG-chef varsler besparelser

DLG ændrer strategi og forbereder salg

DLG forbedrer driften - forbereder salg af Kongskilde

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier