Økologisk næstformand sigtet for vanrøgt af dyr

Næstformand i Økologisektionen i Landbrug og Fødevarer, Michael Svane, er blevet sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, skriver Ekstra Bladet fredag.
Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup
AF RITZAU

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er den økologisk kvægavler sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven paragraf 1 og 2.

Det sker efter, at Michael Svane i et tilfælde har ladet en stærkt stærkt betændt og lidende ko, der var blevet lam efter en fødsel, ligge i dagevis uden at få hjælp.

I et andet tilfælde lå en lam ko på fjerde døgn på åben mark uden hverken vådt eller tørt, men med mindst ligeså stærke smerter. Den havde ødelagt bækkenledbåndene under fødslen af en kalv, der var død.

Øko-svin er syge ligesom konventionelle svin 

Dyrlæge Kim Christensen, der fandt en af de lidende køer, mener Michael Svane ikke fremover bør have med dyr at gøre:

"Jeg aflivede den prompte. Den havde stærke smerter og burde være aflivet for længst. Jeg sagde til Michael Svane, at det ikke skulle gentage sig - aldrig nogensinde igen."

"Det er godt, at han er blevet politianmeldt. Det, der er sket, er stærkt bekymrende. Han burde ikke have lov til at have dyr," siger han.

Michael Svane, kvægavler og næstformand i Landbrug og Fødevarer vil kun erkende, at en af sagerne er problematiske, men forklarer, at han var på ferie:

"Sagen fra i år er kørt op. Den fra i fjor er problematisk."

"Jeg kom for sent hjem fra en ferie. Den skulle have været skudt tidligere. Det indrømmer jeg. Jeg har nu anskaffet en boltpistol," siger han.

DN: Blå bloks plan vil skade landbruget

Produktionen af økomælk falder

Overblik: Det vil rød blok på fødevareområdet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også