Produktionen af økomælk falder

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik ligger produktionen af økologisk mælk i årets første kvartal markant under samme kvartal i 2014. Arla oplever, at økologer hellere vil producere konventionel mælk.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Det går tilbage for den økologiske produktion af mælk. I hvert fald, hvis man kigger på produktionen  i årets første tre måneder, og sætter det over for produktionen i samme periode sidste år.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at kun 8,8 pct. af den samlede danske mælkeproduktion var økologisk i årets første tre måneder. Ifølge Landbrugsavisen var det 0,9 procentpoint under 2014-produktionen.

Årsagen til faldet i produktionen er til dels, at en del økologer har valgt at lægge produktionen tilbage til konventionel land. Det er noget, som man registrerer hos Arla, der forudsiger, at der på sigt kan komme til at mangle økomælk.

"Forudsigelsen er, at både på den lange og mellemlange bane, kommer vi til at mangle økomælk, så vi kan sælge mere økomælk, end vi har," siger Theis Brøgger, pressechef for Arla til avisen og uddyber:

"At produktionen af økomælk sidste år var faldende, gør kun behovet mere presserende. Dette er en del af flere årsager til, at vi går ud og efterspørger mere økologisk mælk, ikke kun i Danmark, men også i Tyskland, Sverige og til dels Storbritannien."

Shanghai-messe skal bane vejen for ny dansk øko-eksport

Arla satser stort på økologi i hele verden

Thise Mejeri solgte mere øko-mælk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også