FødevareWatch

Færre alvorlige overtrædelser af regler i fiskeriet

Et nyt pointsystem inden for fiskerikontrol ser ud til at virke.

Foto: Mik Ekestad

De danske erhvervsfiskere har forstået budskabet om, at et nyt pointsystem kan blive en alvorlig affære for dem, hvis de begår alvorlige overtrædelser, når de fisker. De begår nemlig færre overtrædelser af en sådan karakter, at de i sidste ende kan miste retten til at fiske.

Det skriver fiskeritidende.dk med henvisning til en ny årsrapport fra NaturErhvervstyrelsen over fiskerikontrollens indsats i 2014. Heraf fremgår det, at antallet af alvorlige overtrædelser i erhvervsfiskeriet faldt fra 44 i 2013 til 14 i 2014. Der blev gennemført lidt flere fartøjskontroller sidste år i forhold til året før.

NaturErhvervstyrelsen vurderer, at udviklingen hænger sammen med ”et nyt pointsystem, hvor fiskere, hvis de begår alvorlige overtrædelser som fx landing af ulovlige fisk, tildeles point, som i sidste ende kan føre til suspension eller inddragelse af fiskerilicens,” skriver Fiskeritidende.

”Vi er rigtigt glade for at se, at langt størstedelen af fiskerne overholder reglerne, og at det er så få, der begår alvorlige overtrædelser. Havet og fiskene er en vigtig ressource, og det er derfor vigtigt, at reglerne følges, så fiskeriet foregår på bæredygtig vis,” siger Mik Jensen, som er fiskerikontrolchef i NaturErhvervstyrelsen, til mediet.

Dan J. afsætter 36 mio til blå vækst

Nyt salgskoncept vil redde kystfiskeriet

Gilleleje-fiskere vil have fiskeriforbud for Højesteret

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier