FødevareWatch

Manglen på økologisk udbud fortsætter

Friland oplever til stadighed mangel på råvarer og frygter, at det kommer til at fortsætte mindst to år endnu. 

Som tidligere berettet på FødevareWatch, må Henrik Biilman, direktør i Danish Crowns økologiske datterselskab Friland, ofte takke nej til nye ordrer, fordi han simpelthen ikke har økologisk svinekød nok.

Og det er et problem, han ikke ser forsvinde lige foreløbigt, skriver Børsen.

”Vi mangler dyr. I udpræget grad. Det er brandærgerligt at skulle afvise kunder. Selv om priserne er rigtig gode, og vi fornemmer, at der er grøde i markedet, og flere landmænd er interesserede i at omstille til økoproduktion, så frygter jeg da, at der kommer til at gå mindst to år med for lidt økokød,” siger han til avisen.

To år er nemlig den tid, det tager at gennemføre en omstilling fra konventionelt til økologisk landbrug. Både Friland og Arla har øget afregningen til økologiske leverandører i forsøget på at øge udbuddet.

Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening siger, at selvom en del landmænd overvejer det, så er der for tiden kun få, der reelt træffer beslutningen om at blive økolog.

Øko-salget satte rekord i 2014

Øko-aftale skal give flere job i landdistrikterne 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier