Det danske landbrug bør omlægge til økologi

Danmarks Naturfredningsforening fremlægger fredag en ny vision for det danske landbrug, der lægger op til drastiske forandringer i erhvervet.
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Det danske landbrug bør omlægge til 100 pct. økologi inden for en overskuelig fremtid. Samtidig skal 400.000 hektarer, eller hvad der svarer til en sjettedel af landbrugsarealet, tages ud af drift.

Sådan lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening (DN), der lægger op til drastiske ændringer i sin vision for det danske landbrug, ’Ideer til andre veje for landbruget’, som bliver fremlagt fredag.

Det skriver Information.

Idékataloget er lavet ud fra den antagelse, at det nuværende landbrug er økonomisk uholdbart og skadeligt for naturen. Derfor bør landmændene omlægge til økologi, hvor priserne aktuelt er højere, hvilket gør det muligt at skære produktionen uden de store konsekvenser, lyder analysen.

”Det her system kan lade sig gøre – selvfølgelig forudsat at prisniveauet på økologiske produkter holder. Men så kan Danmark stadig opretholde et landbrug med et stort antal beskæftigede, en nogenlunde uforandret økonomi og samtidig løse en række af de miljøproblemer, vi står med,” siger landbrugspolitisk rådgiver Thyge Nygaard til Information.

Danmarks Naturfredningsforening vurderer, at det vil være muligt at opfylde visionen inden for 20-30 år, men den understreger, at det kræver, at den finansielle sektor bakker op om de økologiske landmænd. 

Danske banker har 38 mia. i klemme i landbruget

En ud af syv landmænd er på vippen til at gå konkurs

Jyske Bank: Landbruget er det store issue i 2015

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også