
Det går for meget op og ned i østersbranchen, der er meget afhængig af de naturlige forhold enten kan fiske masser af østers op, eller flere år i træk må vente på, at skaldyret igen slår sig ned i et område.
Det er hovedårsagen til, at virksomheden Oyster Boat nu har startet kommerciel akvakultur af Limfjordsøsters i mundingen af Lem Vig. Gennem de seneste seks år har man arbejdet med at tilpasse den franske akvakultur-teknologi til forholdene i Nissum Bredning. Efter at virksomheden Jeka Fish i sidste måned overtog 51 pct. af anpartskapitalen med henblik på at løfte produktionen fra eksperimentel til kommerciel, har man nu sat rigtig skub under fremtidsplanerne.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app