FødevareWatch

Svinenotering sendes ned med nye 30 øre

Gode afsætningsmuligheder ovenpå juleferien giver denne gang ikke en bedre afregning til de danske svineproducenter. Danish Crown sender noteringen ned med yderligere 30 øre.

Foto: Colourbox

Endnu en negativ udmelding rammer de danske svineproducenter, som i forvejen kæmper med vigende indtjeningsgrundlag.

Danish Crown sender i denne uge noteringen på slagtesvin ned med 30 øre per kilo til 8,70 kroner per kilo, mens prisen på søer fastholdes på 4,90 kroner per kilo. Det meddeler slagterikoncernen i en markedsberetningen.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Nedgangen i afregningsprisen kommer til trods for øget europæisk efterspørgsel ovenpå en juleferie, hvor kødsalget som så meget andet har ligget stille.

"Der er fortsat et meget stort udbud af svin i hele Europa. Sidste uges nedsættelse af noteringen i Tyskland med cirka 30 ører satte markedet yderligere under pres, og det har medført markant faldende priser på stort set alle delstykker," udtaler Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Også uden for Europas grænser er markerne også tilbageholdende for øjeblikket. Ifølge markedsberetningen er efterspørgslen i Kina stadig begrænset, og salget sker til faldende priser. Japan indtager som før jul en stabil position, men markedet er ikke ret stort, og dermed har det ikke nogen stor effekt i forhold til afregningen.

"Vi er i en situation, hvor der udbydes store mængder af fersk kød i Europa. Det betyder, at de mængder, vi ønsker sælges fersk, desværre afsættes til lavere priser, end det var tilfældet i uge 1," siger Søren Tinggaard.

Danish Crown dumper prisen på svinekød

Danish Crown udbetaler 1,2 mia til ejerne

Svineproducenters indtjening dykker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier