FødevareWatch

Svineproducenters indtjening dykker

En foreløbig opgørelse viser, at svineproducenterne i 2013 i gennemsnit får et driftsresultat, som ligger 70 pct. under niveauet fra 2012.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

Svineproducenternes indtjening er under hårdt pres, viser en foreløbig opgørelse fra Videncenter for Landbrug, skriver Børsen.

Det er i meget høj fra det russiske importstop, som har effekt på landmændenes bundlinje for 2013, der i gennemsnit er omkring en halv million dårligere end i 2012, hvis man alene kigger på prognosen for svineproducenterne.

"Det russiske importforbud koster 10-15 pct. på svinenoteringen. Det er over en krone per kilo," siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Karsten Flemin, til Børsen.

Noteringen ligger i denne uge på 10,60 kr. per kg. leveret svin på mellem 70 og 93,9 kg., hvilket er mellem 50 og 75 øre per kg. under det forventede på nuværende tidspunkt.

Tidligere på ugen vurderede Danish Crowns adm. direktør, Kjeld Johannesen, at prisen til de danske svineproducenter hen over sommermånederne vil komme op.

”Jeg forventer en positiv prisudvikling i de kommende måneder. Vi havde forud for året store forventninger til det samlede år, hvis ellers det russiske marked havde været med os fra start, men nu forventer vi at se stigende priser hen over sommeren,” sagde Kjeld Johannesen til FødevareWatch.

DC-topchef tror på prisstigninger

Landmænd har en solid høst i sigte

Ny direktør til svineproducenterne

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier