FødevareWatch

Lakseproducent vil udlede spildevand i havet

Det landbaserede lakseopdræt Danish Salmon har søgt om tilladelse til at udlede 30 ton kvælstof i havet hvert år. Kommune er indstillet på at give en ny miljøgodkendelse.

Foto: Colourbox

Danish Salmon, der producerer laks på land, har søgt om permanent tilladelse til at udlede 30 ton kvælstof i havet hvert år.

Det sker for at nedbringe svovlstanken fra det landbaserede opdræt, der ligger i et industrikvarter lidt uden for Hirtshals. Det skriver TV2 Nord.

Landbaseret fiskeopdræt er kendt for at være mere en miljøvenlig produktionsmåde end havbrug, fordi man kan rense og genbruge vandet fra de store tanke, hvor fiskene lever.

Vi har været for ambitiøse og kan ikke komme længere ned i restværdier til at starte på"

Alex Jensen, investor, Danish Salmon
Men ifølge medinvestor Alex Jensen har Danish Salmon undervurderet, hvor meget kvælstof man har behov for at udlede.

”Vi har været for ambitiøse og kan ikke komme længere ned i restværdier til at starte på, ” siger han til mediet.

Ole Ørnbøl, teknikformand i Hjørring Kommune, fortæller TV2 Nord, at man er indstillet på at give virksomheden en ny miljøtilladelse til trods for, at Naturfredningsforeningen frygter, at udledningen kan føre til iltsvind og fiskedød.

Slår sig op på bæredygtighed

Danish Salmon er det ene af to landbaserede lakseopdræt i Danmark. Det første spadestik blev taget for to år siden, og i oktober slagtede virksomheden sine første laks, der lever hele deres liv uden at komme i kontakt med havet.

Da FødevareWatch talte med bestyrelsesformand Ole Hatlebakk i august vurderede han, at der er stor international efterspørgsel på laks, der er opdrættet på land, fordi de er blevet til på en mere bæredygtig måde.

”Hvis vi spiller vores kort rigtigt, så kan Danmark blive et mekka for lakseopdræt, og der er tale om mange milliarder og arbejdspladser her i landet,” sagde han dengang.

Lakse-iværksættere strutter af optimisme

Fiskeproducent vil slagte 2000 tons velfærdslaks om året

Finansindtægter sikrer fiskefirma bedste resultat i fire år

Anlægsleverandør forventer udenlandsk købsinteresse

Dansk akvakultur sælger grøn fisketeknologi til udlandet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier