FødevareWatch

Fiskeproducent vil slagte 2000 tons velfærdslaks om året

Danish Salmon er klar til at indtage verdensmarkedet for velfærdslaks, der er opdrættet på landjorden efter bæredygtige principper. Virksomheden sigter mod USA, England og Sverige.

Foto: Colourbox

I et industrikvarter i Hirtshals og klos op ad Nordsømuseet ligger verdens største lakseopdræt på land. Virksomheden hedder Danish Salmon, og knap to år efter det første spadestik er man klar til at slagte de første fisk, hvis eneste kontakt med havet er udsigten til Skagerrak.  

”Vi starter ligeså stille i oktober, og vi regner med at være fuldt produktionsdygtige senest til november,” siger bestyrelsesformand Ole Hatlebakk til FødevareWatch og fortæller, at målet er at slagte fyrre tons om ugen eller cirka to tusind tons om året.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier