FødevareWatch

Farlig salmonella på retræte i danske stalde

Antallet af danske kvægbesætninger med sygdommen Salmonella Dublin er i løbet af 2014 faldet fra næsten 850 til knap 650.

Foto: PR

Der er sket et markant fald i antallet af danske kvæg, der diagnosticeres med sygdommen Salmonella Dublin.

Fødevarestyrelsen skriver i en pressemeddelelse,  at antallet af danske kvægbesætninger med sygdommen i løbet af 2014 er faldet fra næsten 850 til knap 650.

"Det massive fald skyldes blandt andet, at både Fødevarestyrelsen og kvægavlerne har haft fokus på bekæmpelse af sygdommen, efter et nationalt overvågnings- og bekæmpelsesprogram trådte i kraft sidste år," skriver styrelsen.

Siden sommeren 2013 har det været obligatorisk for kvægbrugere med Salmonella Dublin i deres besætninger at lave en handlingsplan for, hvordan de vil bekæmpe bakterien.

"Fødevarestyrelsen var fra april til juni på kontrol- og vejledningsbesøg i cirka 150 besætninger for at informere om reglerne for bekæmpelse af Salmonella Dublin og for at følge op på, om besætningsejerne lever op til reglerne. Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol viste, at de 150 besøgte kvægejere var gode til at overholde reglerne," står der.

Salmonella Dublin hører til de mest invasive salmonellatyper og medfører nedsat dyresundhed og store produktionstab i inficerede kvægbesætninger. Salmonella Dublin kan også smitte mennesker og kan i værste fald være dødelig, skriver styrelsen.

De seneste år er der i Danmark registreret mellem 25-50 sygdomstilfælde hos mennesker om året.

Salmonella-sag har ikke rystet Kurt Skare

Forbrugere har igen tillid til danske fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier