L&F: Vækstskøn er trist læsning

Regeringen nedjusterer sit vækstskøn for 2014 til 0,7 pct. Landbrug & Fødevarer kalder det for trist læsning og håber på øget politisk fokus på den danske konkurrenceevne i det kommende år.
Foto: NICOLAI LORENZEN
Foto: NICOLAI LORENZEN

I kølvandet på regeringens økonomiske redegørelse, hvori man halverer vækstskønnet for 2014 fra 1,4 pct. til 0,7 pct., håber Landbrug & Fødevarer på fornyet politisk fokus på den danske konkurrenceevne.

"Danske virksomheder har det fortsat svært i den internationale konkurrence. Eksporten er vigtig for danske virksomheder, fordi hjemmemarkedet er så lille. Jeg håber derfor, at der næste år vil komme mere politisk fokus på at styrke konkurrenceevnen," siger cheføkonom Thomas Søby, der kalder redegørelsen for trist læsning.

L&F bekymret for eksport trods god dansk økonomi

"Selv om optimismen var stor i foråret, er danskerne ikke rigtigt begyndt at bruge flere penge. På den baggrund virker det som om, regeringens nedjustering afspejler virkeligheden," udtaler han i en pressemeddelelse.

I august var forventningen, at årets samlede eksport ville stige 4,3 pct. I dag forventer regeringen, at eksporten kun vil vokse med 2,2 pct.

"I andet halvår er fødevarevirksomhederne blevet ramt af massive prisfald, bl.a. som følge af det russiske importforbud. Hvis den danske eksport skal op i gear, er det nødvendigt, at det offentlige og private står sammen og med næb og klør kæmper for at få åbnet nye markeder," fortsætter Thomas Søby.

Landbrugseksporten hårdt ramt af Kina og Rusland

Et år med Dan J: Det mener erhvervet om ministeren

Tican har kniven på struben

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også