FødevareWatch

30 pct. ekstra: Priserne tager et rejehop

Kvotefald i Grønland og Canada betyder, at en stor mængde rejer bliver pillet ud af markedet, og det får priserne til at stige voldsomt.

Foto: Colourbox

Fiskekvoterne for rejer sænkes i Canada og Grønland, og det betyder over 10.000 ton færre pillede rejer på det europæiske marked, det skriver DR Nordjylland.

Ændringen i kvoterne vil kunne mærkes fra sidst i oktober, hvor prisen på rejer stiger med cirka 30 pct. i butikkerne, spår marketingsdirektør i Royal Greenland, Bruno Oleson.

Selvom de dyrere rejer nok vil ærgre mange julefrokostdeltagere, så er der en gruppe nordjyder, der kan se frem til at tjene på det.

"Det er positivt for vores rejefiskere. Det er klart, at kan man få en prisstigning, så vil det betyde en del. Det kan man regne ud krone på krone," siger Carl Jesper Hermansen, formand for Skagen Fiskeriforening.

Skagen Havn har Danmarks største flåde af rejefiskere, og de kan nu forvente at tjene ekstra på deres fangst.

Biologer fra Naturinstituttet i Grønland har anbefalet, at man sænke kvoterne på rejefiskeri i Vestgrønland yderligere med 25.000 ton, for at beskytte bestanden.

Kilde: DR Nordjylland

Fiskeindustri vil fange torsk i stedet for rejer

Fiskere hilser frihandelsaftale velkommen

Laver Peder Tuborgh en "Pram Rasmussen"?

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier