Fiskeindustri vil fange torsk i stedet for rejer

Skrues der ned for rejekvoterne ved Grønland, vil fiskeindustrien have lov at fange torsk året rundt, hævder Grønlands Naturinstitut.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Rejefiskeriet ved Grønland skal sænkes, hvis fiskeriet skal være bæredygtigt, skriver det grønlandske medie KNR med henvisning til Grønlands Naturinstitut. Instituttet vurderer, at det er nødvendigt, at kvoten skal sænkes fra 85.000 ton rejer til 60.000 ton i 2015.

Det er mange torsk i farvandet, der spiser de små rejer, og biologerne forventer, at torskebestanden vil fortsætte med at vokse.

Selvom biologerne har anbefalet, at der ikke bør fiskes torsk i Vestgrønland, vil Polar Seafood og Royal Greenland erstatte kvoterne med 25.000 ton såkaldt udenskærstorsk i området, skriver KNR med henvisning til kommentarer fra formanden for Brancheudvalget for Fiskeri under Grønlands Arbejdsgiverforening, Henrik Leth.

”Vi mener faktisk ikke, at biologerne har ret i den antagelse om mængden af torsk. Vi ser mange flere torsk derude, end de siger. Der mener vi, at vi skal igangsætte noget forsøgsfiskeri, så vi kan lave noget kommercielt fiskeri, der dækker hele året og ikke bare den korte periode, hvor biologerne laver survey,” siger Henrik Leth.

Royal Greenland går fri af russisk importstop 

Fiske-milliardær hiver kæmpeoverskud i land

Milliardselskab accepterer mærkbar tilbagegang 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også