FødevareWatch

Minister kaldes i samråd om PSO-afgift

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (RV) er i dag i åbent samråd om den stormombruste PSO-afgift.

Foto: Mikkel Tariq Khan, Polfoto

Den radikale minister for klima, energi og bygning, Rasmus Helveg Petersen, er i dag i åbent samråd om den stormombruste PSO-afgift.

Det skriver Folketinget på sin hjemmeside.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for regeringens håndtering af Europa-Kommissionens kritik af den danske PSO-ordning og om, hvornår ministeren forventer at have fundet en løsning.

PSO-afgiften er en energiafgift, som danske energi-tunge virksomheder, herunder gartnerier, betaler. Hele polemikken går på, om de pr. 1. januar 2015 får den lempelse, som de er blevet stillet i sigte i regeringens vækstplan.

Børsen skrev forleden, hvordan en tvist imellem Danmark og EU-Kommissionen trækker beslutningen i langdrag.

”Kommissionen er i tæt kontakt med de danske myndigheder for at sikre overensstemmelse med EU-lov. I betragtning af de impliceredes forventninger prioriterer vi sagen over andre, men vi kan ikke give en definitiv dato på, hvornår en beslutning vil blive truffet,” fremgik det i et svar til Børsen fra konkurrencekommissær Joaquin Almunias talsmand.

Ventetiden kommer på et uheldigt tidspunkt, idet mange virksomheder er ved at lægge budget for næste år og har brug for at vide, hvor de står i forhold til, hvor store deres energiudgifter bliver.

De danske gartnerier er på trods af deres høje energiforbrug ikke med på listen over de brancher, der får en særlig lempelse.

”Det er da dybt ulykkeligt, at det fortsætter sådan her. I forvejen rammer den her afgift hårdt, men det bliver ikke bedre af, at den generelle lempelse hænger i en tynd tråd,” sagde konsulent i Dansk gartneri, Leif Marienlund til avisen.

Venstre trækker ny minister i samråd

Afgørelse om PSO-afgift trækker i langdrag

Ministersamråd: Ingen udsigt til hurtige løsninger

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier