FødevareWatch

Afgørelse om PSO-afgift trækker i langdrag

Virksomheder venter spændt på svar på, om en lempelse af PSO-afgiften er på vej. Men de kan komme til at vente lidt endnu.

Foto: Hans Christian Jacobsen

Danske  energi-tunge virksomheder, herunder gartnerier, venter spændt på at få svar på, om de får en lempelse af den såkaldte PSO-afgift pr. 1. januar 2015, som vækstplanen har givet dem grund til at tro.

En tvist imellem Danmark og EU-Kommissionen trækker imidlertid beslutningen i langdrag, skriver Børsen.

”Kommissionen er i tæt kontakt med de danske myndigheder for at sikre overensstemmelse med EU-lov. I betragtning af de impliceredes forventninger prioriterer vi sagen over andre, men vi kan ikke give en definitiv dato på, hvornår en beslutning vil blive truffet,” fremgår det i et svar til Børsen fra konkurrencekommissær Joaquin Almunias talsmand.

Ventetiden kommer på et uheldigt tidspunkt, idet mange virksomheder er ved at lægge budget for næste år og har brug for at vide, hvor de står i forhold til, hvor store deres energiudgifter bliver.

De danske gartnerier er på trods af deres høje energiforbrug ikke med på listen over de brancher, der får en særlig lempelse.

”Det er da dybt ulykkeligt, at det fortsætter sådan her. I forvejen rammer den her afgift hårdt, men det bliver ikke bedre af, at den generelle lempelse hænger i en tynd tråd,” siger konsulent i Dansk gartneri, Leif Marienlund til avisen.

Ministersamråd: Ingen udsigt til hurtige løsninger

L&F ærgrer sig over nej til flere grise

 

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier