FødevareWatch

Venstre trækker ny minister i samråd

Venstres Erling Bonnesen er ikke tilfreds med fødevareminister Dan Jørgensens præstation ved samrådet i sidste uge om dansk svineproduktion. Nu hiver han vækstminister Henrik Sass Larsen i samråd.

Foto: Steen Brogaard

I sidste uge var fødevareminister Dan Jørgensen (S) i samråd for at svare på, hvad han vil gøre for at hjælpe dansk svineproduktion og undgå flere fyringer.

Dan Jørgensen havde ikke umiddelbart flere tiltag klar i rygsækken, og det er Venstres Erling Bonnesen ikke tilfreds med. Nu vil han trække vækstminister Henrik Sass Larsen i samråd, skriver landbrugsavisen.

”Fødevareministeren ville jo ikke gøre mere. Han forsøgte jo bare at holde sig til fødevareaftalen i foråret. Den står vi jo selvfølgelig ved, men vi sagde allerede dengang, at det ikke var nok. Og det kan vi jo se nu, hvor der er fyringer på slagterierne," siger Erling Bonnesen til avisen.

Bonnesen finder det oplagt at spørge vækstministeren, om han har nogle planer på vej, da han var koordinerende minister på fødevare- og vækstaftalen i foråret.

Og samtidig har nedgang i antallet af slagtesvin konsekvenser for resten af samfundet, påpeger Venstre-politikeren.

”Når der er nedgang i slagtningen af svin, så giver det jo fyringer, og det giver også mindre beskæftigelse i resten af samfundet, for det giver mindre at lave for chauffører, murere og elektrikere,” siger Erling Bonnesen.

I indkaldelsen til samråd beder Bonnesen ministeren redegøre for de afledte konsekvenser og virkninger i øvrige erhvervsgrene og samfundet som helhed, når der sker reduktioner i slagtesvineproduktionen i Danmark.

Han vil samtidig høre, om Sass Larsen mener, at der bør iværksættes flere konkurrenceforbedrende tiltag i primærproduktionen.

Hvad vil du gøre Dan Jørgensen?

Ny tysk støtte truer danske slagterier

NNF håber slagteri-tiltag kan bremse jobnedgang

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier