FødevareWatch

NNF håber slagteri-tiltag kan bremse jobnedgang

"Det kan jeg kun tage hatten af for," lyder det fra NNF's forbundssekretær om ny tilskudsordningen fra Danish Crown. Danske Svineproducenter er også tilfredse.

Foto: Janus Engel

Slagteriarbejderne håber, at Danish Crowns nye initiativ med bonus og garantier til andelshavere, der bygger nyt, kan bremse jobnedgangen på slagterierne.

Forbundssekretær for slagterindustri i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen, siger i en meddelelse på forbundets hjemmeside:

”Når man satser på danske slagtesvin, satser man på danske job. Det kan jeg kun tage hatten af for. Jeg håber, at det her kan sætte en prop i den ærgerlige udvikling vi har set, med færre og færre slagterijob i Danmark.”

Når man satser på danske slagtesvin, satser man på danske job"

Jim Jensen, forbundsekretær, NNF

Hos Danske Svineproducenter glæder man sig også over den nye tilskudsordning, der garanterer et dækningsbidrag på mindst 25 kr. per svin.

"Det lover godt, at der tages nye typer af ordninger i brug. Det bliver man nødt til for at ændre situationen," siger foreningens formand, Henrik Mortensen, Løgstør, til Landbrugsavisen.

Siden 2003 er antallet af slagtesvin, der leveres til Danish Crown faldet med cirka 500.000 slagtesvin om året.

Ordningen fra Danish Crown indebærer blandt andet, at andelshaverne får en garanti for et dækningsbidrag per svin, hvis de opfører en ny stald, og næstformand i bestyrelsen Asger Krogsgaard håber på, at garantien vil puste nyt liv i industrien.

Danish Crown vil øge svineproduktion med ny garanti

Kritik truer plan for slagteri-redning

Tican afviser ”bornholmsk” løsning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier