EU-sag mod tyske bønder gavner dansk landbrug

Tysk landbrug smider for meget gødning på markerne. Det mener EU, der kræver handling fra Tyskland, og det er godt nyt for danske landmænd, mener brancheforening.
Foto: ritzau/scanpix
Foto: ritzau/scanpix
AF STEFFEN MOSES

Danske landmænd har længe presset på for at få lov til at gøde mere, fordi tyske landmænd må smide mere gylle på markerne end de danske. Det giver ulige konkurrencevilkår, lyder argumentet.

Men nu har EU stillet Tyskland stolen for døren. Hvis ikke udledningen af kvælstof bliver nedbragt, vil EU-Kommissionen køre en sag mod Tyskland.

Det skriver DR Nyheder.

EU mener, at de lempelige tyske regler har ført til øget forurening af grundvandet og Østersøen. Og den tyske stat skal inden den 10. september komme med et bud på, hvordan reglerne for gødning kan strammes op.

Landbrug og Fødevarer hilser EU’s indblanding i sagen velkommen.

”Hvis der er nogle lande, som har en konkurrencefordel ved ikke at passe på miljøet, så er det helt fint, at nogen kommer efter dem. Det er vi ikke interesserede i at konkurrere på. Men vi vil have lige konkurrencevilkår med resten af Europa,” siger Anders Panum, vand- og naturpolitisk chef hos Landbrug og Fødevarer, til DR Nyheder.

 

EU-hjælpepakke skal hindre priskollaps

Danish Crown flytter produktion til England

EU giver lille milliard til sanktionsramte landmænd

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter