FødevareWatch

Færøske lakseproducenter tjener på importstop

Russerne vil have laks. Og når de ikke kan få dem fra Norge, så kigger de mod Færøerne.

Foto: Colourbox

Russerne er vilde med laks, og efterspørgslen er ikke blevet mindre, selv om importforbuddet har sat en stopper for handlen med Norge, der har stået for 80 procent af forsyningen til det russiske marked.

Det mærker man på Færøerne, der er gået fri af sanktionerne mod vestlige fødevarer. Her oplever lakseproducenterne for tiden en stærkt øget interesse fra Rusland, skriver Berlingske.

”Sidste år solgte vi 3.000 ton laks eller seks procent af vores samlede salg til russiske kunder. Et fornuftigt gæt er, at vi kan øge vores omsætning på markedet, så Rusland udgør 15 eller 20 procent af vores årsomsætning,” siger Regin Jacobsen, administrerende direktør Bakkafrost, til avisen.

Bakkafrost er Færøernes største lakseproducent og har en børsværdi på 5,7 mia. kr. De seneste to uger er aktien steget med 8,4 procent. Virksomheden forventer at producere mellem 45.000 og 48.000 ton laks i år. Til sammenligning eksporterede Norge 150.000 ton fersk laks til Rusland sidste år.

Foruden Færøerne så forventes det også, at de chilenske lakseproducenter vil mærke en stigende efterspørgsel som følge af importforbuddet, der trådte i kraft i starten af august.

Russiske fødevarepriser stiger fortsat

Importstop kan medføre billigere laks

Rusland vil alligevel tillade visse fødevarer fra Vesten

 

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier