Færøske lakseproducenter tjener på importstop

Russerne vil have laks. Og når de ikke kan få dem fra Norge, så kigger de mod Færøerne.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF NIKLAS KRIGSLUND

Russerne er vilde med laks, og efterspørgslen er ikke blevet mindre, selv om importforbuddet har sat en stopper for handlen med Norge, der har stået for 80 procent af forsyningen til det russiske marked.

Det mærker man på Færøerne, der er gået fri af sanktionerne mod vestlige fødevarer. Her oplever lakseproducenterne for tiden en stærkt øget interesse fra Rusland, skriver Berlingske.

”Sidste år solgte vi 3.000 ton laks eller seks procent af vores samlede salg til russiske kunder. Et fornuftigt gæt er, at vi kan øge vores omsætning på markedet, så Rusland udgør 15 eller 20 procent af vores årsomsætning,” siger Regin Jacobsen, administrerende direktør Bakkafrost, til avisen.

Bakkafrost er Færøernes største lakseproducent og har en børsværdi på 5,7 mia. kr. De seneste to uger er aktien steget med 8,4 procent. Virksomheden forventer at producere mellem 45.000 og 48.000 ton laks i år. Til sammenligning eksporterede Norge 150.000 ton fersk laks til Rusland sidste år.

Foruden Færøerne så forventes det også, at de chilenske lakseproducenter vil mærke en stigende efterspørgsel som følge af importforbuddet, der trådte i kraft i starten af august.

Russiske fødevarepriser stiger fortsat

Importstop kan medføre billigere laks

Rusland vil alligevel tillade visse fødevarer fra Vesten

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også