FødevareWatch

Importstop kan medføre billigere laks

Norge bliver hårdt ramt af russisk importforbud af bl.a. laks - men det kan blive en fordel for forbrugerne.

Mens dansk fiskeindustri bliver ramt af Ruslands importforbud, kan der være godt nyt på vej til de danske forbrugere, der har appetit på laks.

Det skriver dr.dk.

Norge, der også er ramt af forbuddet, står nemlig for 80 procent af den samlede eksport af laks til Rusland, og med en så stor aftager ude af billedet, vil der være en overproduktion – og sandsynligvis prisfald i kølvandet på det, vurder formanden for Danmarks Fiskehandlere, Martin Maric.

Den danske eksport til Rusland har primært bestået af rejer, ørreder og rogn, og her er spørgsmålet, om det er muligt at finde nye markeder.

Til gengæld er forbuddet negativt for fiskeindustrien herhjemme. Poul Melgaard Nielsen, direktør i fiskevirksomhedernes brancheforening, Danish Seafood Association, siger til dr.dk:

”Hvis vi ser på de fiskevarer, der er omfattet af det russiske forbud, så svarer det til en eksport på 272 millioner kroner.”

Hverken Færøerne eller Grønland er ifølge DR ramt af det russiske importforbud.

Coop tror på en fremtid for velfærdsfisk

Superlaks holdes fra forbrugere på 25. år 

Opdrættet fisk driver vækst i fiskeindustri

Asiater er vilde med norsk laks 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier