Fagforening om fyringsgrund: Færre svin er halv sandhed

Danish Crown fyrer omkring 150 slagterimedarbejdere. Fagforeningen NNF mener, at begrundelsen om færre svin kun delvist er rigtig.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
AF RITZAU

"Færre slagtesvin koster over 150 medarbejdere."

Det er overskriften, som Danish Crown mandag har sat på meddelelsen om, at 79 fastansatte fyres fra tre forskellige slagterier, og op mod 80 midlertidigt ansatte fyres i Faaborg.

Slagterimedarbejdernes fagforening, Fødevareforbundet NNF, mener, at den overskrift kun passer delvist.

"Vi må lige forholde os til overskriften. Færre slagtesvin koster 150 arbejdspladser er en delvis sandhed i forhold til, at de fleste af de opsigelser, der kommer i den her omgang, ikke har noget med slagtesvin at gøre," siger Jim Jensen, forbundssekretær i NNF.

Ingen svineslagtninger i Faaborg

"Man har ikke slagtet svin i 30-40 år i Faaborg. Fyringerne sker, fordi Danish Crown vil lukke slagteriet i Faaborg ned," siger han.

Ifølge ham må logikken være, at man fyrer Faaborg-medarbejderne, når man alligevel skal fyre de andre, som rigtigt nok må skæres væk på grund af færre slagtesvin. Men de passer ikke under samme overskrift, mener han.

Det kom ikke som en overraskelse for fagforeningen, at 79 arbejdspladser lukkes i Blans ved Sønderborg, i Herning og i Ringsted.

"Den langsigtede tendens i forhold til, at der kommer færre slagtesvin til Danish Crown i Danmark, er vi enige i. Det ved vi godt," siger han og fortsætter:

"De her fyringer, de er et eller andet sted noget, vi kunne have frygtet kunne have sket tidligere på året. Men pludselig var der flere grise end forventet, og derfor blev de udsat," siger han.

Danish Crown fyrer 150 ansatte

Danish Crown beholder toast-produktion i Danmark

Tulip vil skære i leverandørerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter