Både på eksportmarkedet og i Danmark mærker det Danish Crown-ejede økologiske slagteriselskab, Friland, stigende efterspørgsel efter økologisk svinekød, og derfor åbner slagteriet nu for tilgangen af flere slagtesvin.
"Jeg tror godt, at vi kan indstille os på en øgning i slagtningerne på 15-20 procent om året i de kommende år, og det er derfor, vi nu tager de første skridt til atter at øge produktionen," siger Henrik Biilmann, der er direktør i Friland til virksomhedens eget nyhedsbrev.
På det danske marked har Friland især mærket stigende efterspørgsel i takt med, at der er kommet mere fokus på dyrevelfærd og lavt medicinforbrug blandt forbrugerne, men også i udlandet kan slagteriselskabet sælge mere.
Efter en fase med stagnerende vækst under finanskrisen oplever Friland også vækst på de store eksportmarkeder i Frankrig og Tyskland. Forventningerne til markeder som Storbritannien, Sverige og Holland er skruet op, ligesom man længere ude i horisonten også har tiltro til fjerne markeder som Kina, hedder det i nyhedsbrevet.
Dansk økologi rykker i Kina
Supermarkeder løber tør for frilands- og økosvinekød
Danskerne ønsker økosvin - men vil ikke betale