FødevareWatch

Friland mangler øko-svin

Efterspørgslen på økologisk svinekød er så stor, at økoslagteriet Friland søger efter flere grise.

Foto: Finn Frandsen

Både på eksportmarkedet og i Danmark mærker det Danish Crown-ejede økologiske slagteriselskab, Friland, stigende efterspørgsel efter økologisk svinekød, og derfor åbner slagteriet nu for tilgangen af flere slagtesvin.

"Jeg tror godt, at vi kan indstille os på en øgning i slagtningerne på 15-20 procent om året i de kommende år, og det er derfor, vi nu tager de første skridt til atter at øge produktionen," siger Henrik Biilmann, der er direktør i Friland til virksomhedens eget nyhedsbrev.

På det danske marked har Friland især mærket stigende efterspørgsel i takt med, at der er kommet mere fokus på dyrevelfærd og lavt medicinforbrug blandt forbrugerne, men også i udlandet kan slagteriselskabet sælge mere.

Efter en fase med stagnerende vækst under finanskrisen oplever Friland også vækst på de store eksportmarkeder i Frankrig og Tyskland. Forventningerne til markeder som Storbritannien, Sverige og Holland er skruet op, ligesom man længere ude i horisonten også har tiltro til fjerne markeder som Kina, hedder det i nyhedsbrevet.

Dansk økologi rykker i Kina

Supermarkeder løber tør for frilands- og økosvinekød

Danskerne ønsker økosvin - men vil ikke betale

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier