Friland mangler øko-svin

Efterspørgslen på økologisk svinekød er så stor, at økoslagteriet Friland søger efter flere grise.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Både på eksportmarkedet og i Danmark mærker det Danish Crown-ejede økologiske slagteriselskab, Friland, stigende efterspørgsel efter økologisk svinekød, og derfor åbner slagteriet nu for tilgangen af flere slagtesvin.

"Jeg tror godt, at vi kan indstille os på en øgning i slagtningerne på 15-20 procent om året i de kommende år, og det er derfor, vi nu tager de første skridt til atter at øge produktionen," siger Henrik Biilmann, der er direktør i Friland til virksomhedens eget nyhedsbrev.

På det danske marked har Friland især mærket stigende efterspørgsel i takt med, at der er kommet mere fokus på dyrevelfærd og lavt medicinforbrug blandt forbrugerne, men også i udlandet kan slagteriselskabet sælge mere.

Efter en fase med stagnerende vækst under finanskrisen oplever Friland også vækst på de store eksportmarkeder i Frankrig og Tyskland. Forventningerne til markeder som Storbritannien, Sverige og Holland er skruet op, ligesom man længere ude i horisonten også har tiltro til fjerne markeder som Kina, hedder det i nyhedsbrevet.

Dansk økologi rykker i Kina

Supermarkeder løber tør for frilands- og økosvinekød

Danskerne ønsker økosvin - men vil ikke betale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter