FødevareWatch

Danmark på vej mod tangeventyr

Under overfladen gemmer der sig store ressourcer, og et nyt landbrugskapitel kan være under vejs i dansk historieskrivning. Tang og muslinger kan blive et nyt dansk landbrugseventyr.

Landjorden dyrkes intensivt og antallet af danske dyreenheder har aldrig være højere i Danmark, og dermed skal der kigges mod helt nye horisonter, hvis den danske landbrugssektor skal udvides i fremtiden. Fremtiden kan meget vel gemme sig under overfladen, skriver Politiken.

"Vi har ikke mere land i Danmark, men vi har kæmpe uudnyttede ressourcer i de danske farvande, samtidig med at vi mangler proteinkilder, og klimarapporterne siger, at der ligefrem kommer til at mangle mad," siger  professor Jens Kjerulf Petersen for Dansk Skaldyrcenter, som under DTU Aqua forsker i dyrkning af muslinger og tang i blandt andet Limfjorden til avisen.

Landbrug og Fødevarer bakker op om initiativer, der bevæger sig ned på havbunden, hvor man blandt andet kan udvinde noget af den protein, som man i dag henter fra soja i dyrefoder, fra tang og muslinger. I dag høstes der årligt 21 mio. ton tang, men omkring 99 pct. af høsten sker i Asien.

Læs historien hos Politiken her.

Slut med usund soja hos slagterigigant

Landbrug og naturfond i åbent opgør

Randzonerne rulles tilbage efter flere års kaos og usikkerhed

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier