FødevareWatch

Mere dioxin i Østersølaksen

Efter et par gode år er udsigten til at bornholmske igen kunne få lov at sælge store laks til forbrug blevet udskudt. Dioxinindholdet i Østersølaks har nået niveauet fra tiden, hvor forbuddet trådte i kraft.

Foto: Mik Ekestad

Fødevarestyrelsen har undersøgt østersølaksen og prøverne falder ikke heldigt ud for de fiskere, der efter nogle års pause igen havde udsigt til at kunne få lov at sælge store laks til forbrug, skriver DR Bornholm.

Indholdet af dioxin, der særligt ophobes i fede fisk, er steget i de seneste to år, og der er forbud mod at sælge laks på over 5,5 kilo indenfor EU. De har været muligt for fiskerne at afsætte de større laks til forbrug i lande udenfor EU, heriblandt Rusland og Ukraine.

"Vi har ikke fået de endelige tal, men det ser altså ud til, at laksen igen indeholder lige så meget dioxin, som den gjorde tilbage i 2005 og 2006," siger formanden for de bornholmske fiskere, Thomas Thomsen til DR Bornholm.

Fiskekoncern vil ansætte 100 på ny fabrik

Håb om hundredvis af nye arbejdspladser i fiskeriet

Fiskeriaftale giver håb for fyrede i fiskeindustrien

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier