FødevareWatch

Norsk finansminister åbner op for justering af lakseskat

Den nye grundrenteskat på fiskeopdræt skal først forhandles til foråret og ikke som en del af de igangværende finanslovsforhandlinger i Norge, siger landets finansminister, der melder sig klar på at justere på afgiften for at få flere partier med ombord. Lakseaktier tager nøk opad som følge.

Foto: Liz Hafalia/AP/Ritzau Scanpix

Den af regeringen varslede grundrenteskat på 40 pct. målrettet norske opdrætsselskaber kan meget vel blive mindre.

I hvert fald melder den norske finansminister og formand for Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, sig nu klar til at justere på lakseafgiften for at få flere partier med ombord i forslaget, skriver det norske medie Klassekampen.

”Selv om der har været meget larm (omkring skatten, red.) nu, håber jeg, at flere partier er enige om, at vi skal have en vis grundrenteskat. Jo bredere det bliver i Stortinget jo bedre,” siger ministeren til mediet.

Videre lyder det, at grundrenteskatten skal forhandles på plads som et særskilt forslag i Stortinget til foråret - og altså ikke til de finanslovsforhandlinger, der inden længe går i gang mellem regeringen og Socialistisk Venstreparti.

Ifølge mediet Dagens Næringsliv fik finansministerens udmelding onsdag morgen flere lakseselskaber til at stige kraftigt på børsen i Oslo - heriblandt Mowi, der steg tæt på 4 pct. og Grieg Seafood, der steg mere end seks pct.

Mowi lukker fabrik - begrunder det med ny fiskebeskatning

Stor andel af norske laksemilliarder ryger til udlandet

Norsk skattetiltag får finanshuse til at dæmpe lakseeufori

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier