FødevareWatch

Nordjysk handelsselskab køber større andel af sydamerikansk fiskerivirksomhed

Nordjyske Nowaco har købt sig ind i Uruguays største fiskerivirksomhed med henblik på at bevæge sig ind i værdikæden.

Adm. direktør i Nowaco, Katja Nowak Nielsen, ser et stort potentiale forbundet med handelsselskabets medejerskab i fiskerivirksomheden Ciupsa. | Foto: PR/Nowaco

Handelsselskabet Nowaco, der har hjemme i Nordjylland, har købt sig til en større bid af ejerskabet i den uruguayanske fiskerivirksomhed Ciupsa, der foruden at være landets største fiskerivirksomhed også har egen fiskeflåde og fabrik i hovedstaden Montevideo.

Det oplyser Nowaco, der selv har haft medarbejdere i hovedstaden i 20 år, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem handelsselskabet og fiskerivirksomheden går 15 år tilbage, hvorfor man har ”et godt og indgående kendskab til hinanden”, lyder det videre i meddelelsen, hvor adm. direktør Katja Nowak Nielsen udtaler:

”Vi er gensidigt trygge ved hinanden, og jeg har besøgt virksomheden mange gange, hvor relationen til director Rafael Settin er blevet tæt og fortrolig,” siger hun og fortsætter:

”Det er en veldrevet forretning med mangeårige erfaringer. Herudover er der en fin synergi mellem Ciupsa’s forretning og Nowaco’s salgsorganisation, idet vi sælger til omkring 125 markeder i hele verden. Vi har en klar forventning om, at akkvisitionen vil styrke salget og forretningen.”

Opkøbet sker som led i en strategisk satsning om at bevæge sig længere ind i værdikæden, hedder det i meddelelsen:

”Investeringen i Ciupsa er led i en strategisk vækstplan. Som medejer af fiskerivirksomheden, med direkte adgang til fiskelicenser og råvarer, bevæger vi os ind i værdikæden og bliver en endnu stærkere samarbejdspartner, hvilket vi både glæder os til og har store forventninger til”, afslutter Katja Nowak Nielsen.

Mangeårig rejedirektør træder ind i Nowaco-bestyrelsen

Trods udfordringer forude er handelsselskab optimistisk: ”Vi kan godt lide turbulens”

Nordjysk handelsselskab udvider direktionen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier