FødevareWatch

Dansk fiskeprofil skal være bæredygtig frontfigur i nordisk koncern

Den nordiske fiskekoncern Nordward med danske selskaber som Fiskerikajen og FSG Foods under sig hiver dansk profil ind i ny afdeling. Bæredygtighed skal højt på agendaen.

Foto: PR

Fokus på bæredygtige fisk og skaldyr er blevet et bærende elementi den nordiske fiskekoncern Nordward, hvor den danske fiskegrossist Fiskerikajen og sushileverandørselskabet FSG Foods indgår.

Det har fået Nordward-ledelsen til at udpege direktør Jesper Redecker Hansen fra Fiskerikajen til ny chef for de bæredygtige aktiviteter - Sustainable Business Development - i Nordward-gruppen. Det fortælles i en pressemeddelelse. Det er planen, at afdelingen skal omfatte hele den grønne omstilling af Nordward-selskaberne.

Nordward er ejet af  den svenske kapitalfond Valedo, der har samlet fem fiskegrossister i Danmark og Sverige til Skandinaviens største fiskegrossistselskab - og den nye afdeling skal særligt have fokus på "udviklingen af en bæredygtig produktportefølje".

"Selvom fokus indledningsvist vil være på videreudvikling af vores produktsortiment, er det vigtigt at understrege, at tilpasningen til en mere bæredygtig forretning vil berøre samtlige dele af virksomheden. Så der vil også blive arbejdet på at finde de bedste løsninger for alt fra distribution til pakkematerialer," udtaler Jesper Redecker Hansen.

Han har været med til at grundlægge fiskegrossisten Fiskerikajen og har samtidig i det seneste årti arbejdet med at styrke det skånsomme fiskeri og blandet sig i debatten om fiskekvoter samt tilgangen til vores fiskeressourcer. Herunder har Jesper Redecker Hansen ligeledes været med til at udvikle Natur-Skånsom-mærket, som blev lanceret i 2020.

Fiskegrossist: Vi skal have omlagt hele fiskeriet i Østersøen 

"Det er et vigtigt skridt på Nordwards rejse, at vi nu sætter bæredygtighed som en af hjørnestenene i vores fremadrettede strategi. Det betyder, at vi kommer til at allokere både tid og betydelige ressourcer til området. Jesper har været omdrejningspunktet for bæredygtighed i Fiskerikajen i årevis og er samtidig med til at præge debatten på landsplan," udtaler topchef Mikael Salenstedt, og fortsætter:

"Vi kunne ikke ønske os en bedre kandidat til at løfte opgaven. Jespers utrættelige engagement og fokus vil utvivlsomt sikre stor fremdrift i udviklingen af hele Nordward-gruppens bæredygtige strategi."

Stor fiskegrossist vil speede bæredygtig agenda op på restaurantscenen 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier