FødevareWatch

Grønlandsk fiskeselskab med nyt underskud

Pandemien har været hård ved grønlandske Arctic Prime Fisheries, der ikke har kunnet udnytte fiskekvoter.

Foto: Betty Adams/AP/Ritzau Scanpix

Underskud, kæmpe dyk i omsætningen og negativ egenkapital er den barske udgang af 2020 for det grønlandske fiskeselskab Arctic Prime Fisheries.

Selskabet har set omsætningen dykke kraftigt med mere end 100 mio. kr. til 198,3 mio. kr. sidste år – ifølge grønlandske KNR fordi selskabet fik forsinket en ny frysetrawler under pandemien, mens en anden var under reparation.

Det har betydet, at Arctic Prime Fisheries ikke kunnet fiske alle kvoter på torsk og hellefisk, hvorefter regnskabsåret endte i et minus på 35,1 mio. kr. Året før var der et minus på 20,7 mio. kr., og egenkapitalen udgør efter regnskabet et minus på 203,4 mio. kr.

Samtidig er selskabets ledelse og revisoren uenige om et udskudt skatteaktiv på 50 mio. kr. Det privatejede Arctic Prime Fisheries har hjemme i sydgrønlandske Qaqortoq.

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Pandemi presser bundsolide Polar Seafood på bundlinjen 

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier