FødevareWatch

Norsk rederi vil børsnotere pighvarselskab

Endnu et norsk fiskeopdrætselskab kan finde vej til børsmarkedet. Rederiet Stolt-Nielsen undersøger mulighederne for datterselskab.

Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

Det norske børsmarked har længe været rødglødende, og nu melder et nyt fiskeselskab sig på banen.

Stolt Sea Farm er datterselskab i rederikoncernen Stolt-Nielsen, der nu har hyret finanshusene ABG Sundal Collier og Pareto Securities til at afsøge mulighederne for at børsnotere det landbaserede fiskeopdrætselskab.

Stolt Sea Farm har specialiseret sig i opdræt af pighvar og tunge på 14 opdrætsanlæg i Norge, Spanien, Portugal, Island og Frankrig. Den årlige produktion udgør ifølge børsmeddelelsen omkring 5700 ton pighvar og 1570 ton tunge, hvor selskabet selv står for hele fødekæden.

Selskabet har været aktivt i over 30 år og solgte i 2019 8,3 millioner kilo af den eftertragtede spisefisk pighvar fra anlæggene, der både består af gennemstrømnings- og recirkulationsanlæg.

Målsætningen er at skalere selskabets opdrætsmodel til at producere 9600 ton pighvar og tunge i 2025 samlet set og 23.300 ton i 2035.

Stolt-Nielsen vil ifølge meddelelsen fortsætte som hovedaktionær i selskabet efter en eventuel børsnotering.

Finanshus: Torsk kan blive det nye laks  Høje forventninger til bedre bundlinje hos norsk laksekæmpe

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier