FødevareWatch

Peter Beier og Carlsberg går sammen om ny øl

Jacobsen har sammen med Peter Beier udviklet en ny øl, hvor chokolademandens caribiske kakaonibs spiller en stor rolle.

Foto: Jens Dresling

Mens der går meget lang tid imellem, at saftevandsproducenten Ribena lancerer nye varianter på det danske marked, går der sjældent mere end et par måneder mellem, at Carlsbergs specialbryggeri Jacobsen lader en ny ølvariant flyde fra hanerne.

Senest har bryggeriet i samarbejde med chokoladeproducenten Peter Beier fremstillet en overgæret øl, der kommer til at rulle under navnet Raw Cacao Ale.

Vinterbryggen er ifølge Jacobsen "en maltfyldig mørk ale med skum som en espressos crema," da bryggriet i denne omgang har brygget med ristet karamel- og ambermalt. Derudover er der for hver hektoliter tilsat 750 gram kakaonibs fra Peter Beiers caribiske chokoladeplantage.

"Vi mødtes i forsommeren med Peter Beier for at drøfte, hvordan vi kunne udnytte hinandens kompetencer og fælles passion for råvarer. Stærkt inspireret af Peters holdning til naturen og bæredygtighed blev vi enige om at fokusere på kakaonibs fra Peter Beiers egne plantager i Caribien. Valget faldt på kakaonibs, som er kakaobønnen sidste samlede form, før den formales til kakaomasse. De rå kakaonibs er tilsat lidt på samme måde, som man normalt foretager tørhumling. Vi har lagt dem ind i gæringstanken efter hovedgæringen, og det giver den smukke aroma og cremet mundfylde," udtaler Morten Ibsen, brygmester på Husbryggeriet Jacobsen.

Øllen har en alkoholprocent på 7,5, og den kommer til salg i en række supermarkeder, ligesom den også bliver del af sortimentet på barer og cafeer.

Carlsberg Danmark vokser trods faldende dansk ølmarked i første halvår

Carlsberg hopper om bord i madspildsdebatten med ny etiket

Nye etiketter skal få væksten tilbage hos Jacobsen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier