FødevareWatch

Medarbejdere stemmer for bornholmsk slagteriaftale

Et stort flertal af medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Rønne har sagt ja til den aftale, Dansk Industri og Fødevareforbundet NNF fremlagde i sidste uge.

Foto: Janus Engel

Med et ja fra næsten 70 pct. af de stemmeberettigede på Danish Crowns slagteri i Rønne, har medarbejderne godtaget den aftale, som Dansk Industri og Fødevareforbundet NNF har forhandlet på plads.

Aftalen sikrer ifølge en meddelelse fra Danish Crown, at medarbejderne har et job i de kommende seks år. 

"Aftalens indhold er fremlagt, drøftet og afstemt, og jeg er meget glad for, at der har været så stor opbakning. Aftalens formål er at understøtte en fortsat positiv udvikling af virksomheden, og det har begge parter bakket op omkring ved at stemme ja. Det giver et stærkt grundlag for det videre arbejde i seks år og forhåbentlig længere ud i fremtiden," udtaler Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF.

Som del af den nye aftale afskaffes den fire-dages arbejdsuge, der var del af den seneste aftale fra 2014. Det sker ifølge slagterikoncernen efter et stort ønske fra medarbejderne. Der slagtes i dag 70.000 flere grise på Bornholm om året, end før aftalen trådte i kraft.

Den nye aftale træder i kraft mandag d. 15. april, og den har ifølge slagteriets tillidsmand Thomas L.W Hansen fjernet en del usikkerhed blandt medarbejderne.

"Hvis det var blevet et nej, skulle vi gå rundt i usikkerhed. Nu kan vi se fremad, og det glæder mig, at der kommer flere investeringer i fabrikken. Vi er blandt andet blevet lovet et nyt pakkeri. Jeg tror, det vil betyde, at vi får flere af de penge, som vi allerede har indbetalt, tilbage igen," udtaler han.

Danish Crown præsenterer ny aftale for medarbejdere i Rønne

Danish Crown om at få flere flygtninge i job: Gør som på Bornholm

Bornholmske slagteriarbejdere skal selv betale for at undgå Danish Crown-nedskæringer

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier