FødevareWatch

Forskere: Der snydes langt mindre med MSC-mærket fisk

30 pct. af al fisk på verdensplan sælges under et forkert artsnavn, viste en stor undersøgelse i 2015. Nu viser en ny opgørelse, at der bliver snydt langt mindre med de fisk, der er mærket med MSC-mærket.

Dyr fisk skaber svindel blandt producenter i jagten på en højere profit. I 2015 påviste forskere i en stor undersøgelse, at 30 pct. af al fisk på verdensplan bliver solgt under et forkert artsnavn.

Nu viser en ny undersøgelse, at der bliver snydt langt mindre med de fisk, der er mærket med det bæredygtige MSC-mærke, skriver DR.

Ifølge forskerne indeholdt mindre end 1 pct. af produkterne med MSC-mærke ikke den fiskeart, der står på pakken. Undersøgelsen er publiceret i det akademiske tidsskrift Current Biology, og den er blevet finansieret af non-profit NGO'en Marine Stewardship Council (MSC), der står bag MSC-mærket.

"Vi mener, at undersøgelsen viser, at forbrugerne kan stole på MSC-mærket. Ud over et mere bæredygtigt produkt, så er de også mere sikre på, at de får den fisk, som de betaler for," siger Morten Fristrup, markedsansvarlig for nonprofit organisationen Marine Stewardship Council, til DR.

Bæredygtighedsagenda fylder mere og mere på tallerkenen hos Orkla

Sushikæde investerer sig til nyt stort underskud

MSC-certificering for al makrel i Nordøstatlanten bliver suspenderet

Familieejet fiskeopdrætter sikrer certificering af havbrug

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier