FødevareWatch

Familieejet fiskeopdrætter sikrer certificering af havbrug

Over 30 pct. af ørredproduktionen på havet fra Aquapri er nu certificeret, og flere er på vej, bebuder det danske selskab.

Grønsund Havbrug har fået en ASC-certificering. | Foto: Aquapri

Den familieejede virksomhed Aquapri opdrætter ørred og sandart på land- og havbrugsbaserede opdrætsanlæg.

Aquapri har tidligere proklameret over for Finans, at selskabet vil sætte større fokus på dyrevelfærd og klimapåvirkning i sin produktion.

Nu kommer det til udtryk, da Aquapri har opnået ASC-certificering på sin facilitet Grønsund Havbrug, der er beliggende i farvandet nord for Falster.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"ASC-certificering er en central del af vores overordnede strategi omkring større bæredygtighed i opdræt af fisk, både på havet og på land. Dette var en milepæl i forhold til at dokumentere miljømæssig og socialt ansvarlig akvakultur-produktion," udtaler adm. direktør og medejer Henning Priess.

ASC-mærket er en garanti for en høj kvalitet af både arbejdsvilkår, fiskefoder, dyrevelfærd og miljø. Med dette er over 30 pct. af ørredproduktionen på havet fra Aquapri cetificeret, og flere certificeringer kan være på vej.

"Der er en generelt voksende efterspørgsel fra forbrugerne efter produkter, hvor vi kan dokumentere en bæredygtig herkomst. Vi ønsker at leve op til disse krav. Med ASC-certifikatet på et dambrug, på vores slagteri i Årøsund og nu også på Grønsund Havbrug er vi godt på vej. Vi må dagligt kæmpe for at vise, at vi ikke er problemet – men løsningen på fremtidens klimaproblemer. Aquapri tager debatten om bæredygtighed seriøst, og vi arbejder kontinuerligt på at forbedre os," siger Henning Priess.

Fiskeopdræt i hav- og dambrug er den hurtigst voksende fødevareindustri i verden. Ifølge Aquapri stammer omtrent 50 pct. af alle de fisk og skaldyr, der spises i verden, i dag fra opdræt eller akvakultur, og tallet er stigende.

Aquapri har hovedkontor i Frederiksværk i Nordsjælland. Selskabet har ifølge egne oplysninger 85 ansatte og en årsomsætning på 210 mio. kr.

19 havbrug tjente 59 pct af danske opdrætter-overskud

Familiejet fiskeproducent har fuld fokus på sit klimaaftryk

Fiskeopdrætter tjener stort på høje ørredpriser

Mere fra FødevareWatch

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Freshland lander sit første overskud i coronaår

Frugtkasse-selskabet Freshland har sidste år 13-doblet sin omsætning. Det er især coronapandemien, der har haft en positiv effekt, ligesom flere forbrugeres bevidsthed har ændret sig, lyder det fra selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier