FødevareWatch

Familiejet fiskeproducent har fuld fokus på sit klimaaftryk

En markant stigende indtjening gennem de seneste år har gjort det muligt for fiskeproducenten Aquapri at sætte større fokus på varme emner som dyrevelfærd og klimapåvirkning i sin forretning.

Fiskeproducenten Aquapri vil gerne sætte større fokus på dyrevelfærd og klimapåvirkning i sin produktion, og de ambitioner kan man nu føre ud i livet efter et par forrygende regnskabsår, hvor man har femdoblet sin driftsindtjening.

Det siger topchefen for det familieejede firma til Finans.

"Der er jo ikke nogen, der ikke vil gøre det bedre for både dyr og miljøet, men er man presset rent økonomisk, er det sværere. Så handler det mere om overlevelse. Når det går godt, kan man godt investere mere i det," siger Henning Priess, der er direktør og medejer hos Aquapri.

Han påpeger, at man i forvejen gør sig i et hjørne af fødevarebranchen, hvor udledningen af CO2 og dyrenes velfærd i forvejen ser noget bedre ud end i eksempelvis produktionen af oksekød.

Men kan understreger, at man alligevel gør, hvad man kan, for at minimere sit klimaaftryk og effektivisere sin produktion.

Henning Priess står bag Aquapri sammen med sin fætter Morten Priess. De to repræsentere fjerde generation i famileforetagendet og ejer de største andele med henholdvis 39 og 36 pct. af Aquapri Holding.

Fiskeopdrætter tjener stort på høje ørredpriser

Aquapri leverer historisk fremgang

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier