FødevareWatch

EU-støtte er fortsat vigtigt for dansk landbrug

Landbrugsstøtten er især vigtig for planteavlsbrug og mælkeproducenter, hvor støtten overgår driftsresultatet. Dog er støttens andel af driftsresultatet generelt faldende.

Landbrugsstøtten fra EU er vigtig for især planteavlsbrug og mælkeproducenter, hvor støtten oversteg driftsresultatet i perioden 2014-2017. Generelt for de cirka 10.000 heltidslandbrug udgjorde støtten 20-170 pct. af driftsresultatet i samme periode. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

”Driftsresultaterne for de væsentligste driftsformer, konventionelt malkekvæg, svin og planteavl svinger op og ned, men tallene her viser, at mange landmænd ville få det svært, hvis man fjernede eller skar kraftigt i EU’s landbrugsstøtte fra den ene dag til den anden,” siger Henrik Bolding Pedersen, chefkonsulent i Danmarks Statistik, i en pressemeddelelse.

Støttens andel var dog lavere for de fleste driftsformer end i den foregående periode, hvor spændet også var større. Dengang fra 2010-2013 udgjorde støtten nemlig 5-300 pct. af driftsresultatet.

Især for mælkeproducenter er landbrugsstøttens andel af driftsresultatet faldet, hvilket skyldes bedre driftsresultater efter en overgang med stærkt stigende produktion og lavere priser efter, at EU's kvoteordning for mælk ophørte i 2015, skriver Danmarks Statistik.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier