FødevareWatch

Grønt guldæg kan løse landbrugets største miljøproblemer

Danske forskere kan nu udvinde protein fra græs i så høje koncentrationer, at det kan bruges i svinefoder. Dermed er vejen banet for, at hvede- og majsmarker i sårbare naturområder kan udskiftes med græsmarker. Det vil med ét slag løse landbrugets største miljøproblem.

Foto: ritzau/scanpix

Danske forskere har fået et gennembrud, som i løbet af få år kan løse landbrugets største miljøproblemer og gøre erhvervet bæredygtigt.

Det er lykkedes forskerne fra Aarhus Universitet at udvinde protein fra græs i så høje koncentrationer, at proteinpulveret kan erstatte importeret sojaskrå i foderblandingerne til blandt andet grise og kyllinger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier