FødevareWatch

Forsker: Klimaminister overdriver eksporttal fra landbruget med milliarder

Både Bæredygtigt Landbrug og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) påstår, at dansk landbrug eksporterer for 160 mia. kr. Det er ifølge fødevareøkonom en overdrivelse på 68 mia. kr.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

I DR2-programmet Debatten d. 11. oktober overdrev klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) samt landbrugsorganisationen Bæredygtigt Landbrug dansk landbrugs eksporttal ved at påstå, at landbruget eksporterer for 160 mia. kr. om året.

Det skriver Mandag Morgen, der oplyser, at klimaministerens eksporttal dækker over den samlede fødevareklynge, som rækker ud over blot landbruget.

"Man kan ikke betragte fødevareklyngen som synonym for landbruget. Fiskeri har overhovedet intet med landbrug at gøre, for det er en helt anden sektor. Bruger man fødevareklyngen til at beskrive landbrugets betydning for eksport, medfører det en betydelig overvurdering af landbrugets samfundsøkonomiske betydning," siger Alex Dubgaard, der er lektor emeritus ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet.

I stedet mener Alex Dubgaard, at tallet snarere ligger omkring 92 mia. kr., skriver mediet.

Fødevareeksporten pløjer tværs gennem brexit-uvejr 

"No deal" kan ramme Danmark hårdt 

Tørken kan give bøfmangel til foråret

Friland vil styrke salget på nye eksportmarkeder og herhjemme 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier