FødevareWatch

Eva Kjer Hansen kritiserer store fiskeres interesseorganisation

Den danske fiskeriminister mener, at Danmarks Pelagiske Producentorganisation fralægger sig for meget ansvar i kølvandet på Rigsrevisionens kritiske rapport af erhvervet.

Foto: Brian Karmark/Polfoto/Arkiv

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) kritiserer Danmarks Pelagiske Producentorening for ikke at tage mere ansvar på sig i forbindelse med Rigsrevisionens hårde kritik af forvaltningen af og fiskeriets håndtering af kvotesystemet.

Det skriver Berlingske.

"Jeg bliver harm, når jeg oplever direktøren for Danmarks Pelagiske Producentorganisation sige, at problemerne i hvert fald ikke har noget med dem at gøre. De kan jo konkret se, at der nu er en række politianmeldelser. Det er, som om fiskerne ikke har forstået, hvor kritisk den her rapport egentlig er, og hvor stort et problem vi står med," siger hun til avisen.

Samtidig sender hun en generel kritik afsted mod fiskeriets organisationer, herunder Danmarks Fiskeriforening. Hun mener, at erhvervet gør klogt i at tage kritikken mere til sig og arbejde mere med på offentligt at bygge tilliden op til erhvervet igen i offentligheden.

Direktør i fiskeriorganisation frygter dansk fiskeri er i farezonen i brexitforhandlinger

Fiskere køber ikke kvotekritik fra forsker

Overraskelse over manglende fiskerstraffe blandt storfiskere

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier