FødevareWatch

Direktør i fiskeriorganisation frygter dansk fiskeri er i farezonen i brexitforhandlinger

Førstehåndsomsætning på ca. en mia. kr. er på spil for danske fiskere på grund af brexit, mener Esben Sverdrup-Jensen, Direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

Foto: Søren Schnoor/Ritzau/Arkiv

Adgangen til fisk og fiskepladser er en "udvalgt slagmark i brexit-forhandlinger," skriver Esben Sverdrup-Jensen, direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, i et debatindlæg i Altinget

Han argumenterer for, at Danmark har historisk set altid fisket tæt på de britiske kyster og Storbritanniens fiskerizone udgør ca. en tredjedel af EU's samlede fiskevand i Nordatlanten, hvorfor fiskeripolitikken er en vigtig brik i brexit-forhandlingerne. En brik, han frygter i sidste ende vil gå ud over dansk fiskeri. 

"Førstehåndsomsætning på ca. en mia. kr. er på spil for danske fiskere, og langt mere for industrien på land og de godt 16.000 jobs, der understøttes af sektoren i Danmark. Fiskeriet er nemlig helt unikt i forhold til alle andre sektorer i økonomien. Fisk kender ingen grænser, og vi fisker, der hvor fisken er, og hvor fiskeriet er mest bæredygtigt – både i forhold til økonomi og i forhold til økosystemet," lyder det fra direktøren.

Han peger på, dansk fiskeri er i risikozonen for at miste adgang til vigtige fiskepladser i Nordsøen.

Dansk fiskeindustri klager over unfair norsk konkurrence

Økonomer: Frihandel er afgørende for lille Danmark

Labour stiller klare krav til brexit-aftale

EU-præsident tror stadig på kompromis om brexit 

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier