FødevareWatch

Labour stiller klare krav til brexit-aftale

Labour stemmer imod Theresa Mays brexit-plan, bebuder partileder Jeremy Corbyn.

Jeremy Corbyn. Foto: Ritzau Scanpix | Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Lederen af det britiske arbejdsparti, Jeremy Corbyn, vil støtte enhver aftale, som premierminister Theresa May kommer tilbage med fra EU. Det forudsætter dog, at den omfatter en toldunion, ingen hård grænse i Nordirland, jobbeskyttelse og miljøbeskyttelse. 

Det fremgår af en tale, som Corbyn onsdag holder på Labours partikongres i Liverpool. 

Corbyn siger, at det store oppositionsparti vil stemme imod en aftale, som er baseret på Theresa Mays såkaldte Chequers-forslag.

"Som landet ligger, så vil Labour stemme imod Chequers-planen, eller hvad der er tilbage af den," hedder det i talen. Den er runddelt til journalister, inden Corbyn går på talerstolen.

På kongressen, der blev indledt søndag, har Labour med stort flertal stemt for en erklæring, der giver partiet mulighed for at afvise en kommende brexit-aftale med EU. Det kan ske, hvis aftalen ikke lever op til partiets krav.

I erklæringen holder partiet muligheden åben for, at der kan holdes en ny folkeafstemning om Storbritanniens medlemskab af EU.

Partiets brexit-ordfører beskyldte tirsdag premierminister May for at give briterne valget mellem en "virkelig dårlig og endnu værre" løsning.

Briterne stemte om brexit i juni 2016. Et flertal af Labour-politikerne førte valgkamp for at blive i EU.

EU-præsident tror stadig på kompromis om brexit

May: Vi skal forberede os på ikke at nå en aftale med EU

Løkke forbereder sig på smørmoms og andre ulyksaligheder 

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier